Mi a SUPERJUICE?

A superjuice  egy hidraulikus préssel, hidegen préselési eljárással  készített zöldség – és/vagy gyümölcslé. Juice. Dzsúz.Superjuice.

Hogyan készül?

Az alapanyagokat megmossuk, hámozzuk, majd ledaráljuk.  A ledarált zöldséget és gyümölcsöt egy présgépbe tesszük és hatalmas erővel összepréseljük.  A kinyert superjuice-t palackozzuk, hűtőbe tesszük és kiszállítjuk Neked.

Mi a hidegen préselés?

Préselni sokféle géppel lehet. Dzsúzolhatunk például gyümölcscentrifugával vagy slow juicerrel is. Ezek nem hidraulikus prések.

A superjuice-ok hidraulikus préssel készülnek. Mi ebben hiszünk.

Sokkal több munka van egy – egy üveg elkészítésében, de szerintünk megéri.

Egyrészt azért éri meg, mert a superjuice ipari méretű présgépe óriási erővel présel. Például könnyedén szétnyom bármilyen fémtárgyat vagy egy nagyon-nagy és kőkemény zellergumót. Ezzel az erővel nyerjük ki az alapanyagok maximális tápanyag-tartalmát.

A technológiából adódik, hogy a superjuice-okban nem lesz oldhatatlan rost, csak vízben oldódó.  A valódi léböjtölés lényegét épp ez adja. 

Másrészt pedig azért éri meg, mert a juice kinyerése során semmiféle hő nem keletkezik, azaz ami tápanyagokat  kinyertünk, az meg is marad.

Szerintünk a hidraulikus présből kikerült juice ízélménye is más, sokkal részletgazdagabb.

A SUPERJUICE nem pasztőrizált és nem teszünk bele tartósítószert, színezéket, vegyi anyagokat, cukrot, édesítőt, ízfokozót.

Mi a helyzet a vízben oldódó rostokkal?

A hidegen préselt juice tartalmaz nagyon sok vízben oldódó rostot és oldatlan rostot is, bár ez utóbbit kisebb mennyiségben.

A vízben oldódó rostok lenyelés után zselés anyaggá áll össze: késlelteti a zsírok, cukor, koleszterin és a nem megemésztett ételmaradékok felszívódását, illetve elnyeli azokat.

Az oldhatatlan rost érintetlenül – átalakulás nélkül halad át az emésztőrendszeren és a székrekedés megelőzésében segít.

Oldhatatlan rostokra szüksége van szervezetünknek, de azt a mennyiséget, amire szükség van, azt más ételekből bőven is beszerezhetjük.

Kalóriák?

Azt gondoljuk –  amivel sokan egyetértenek, talán mások nem osztják, hogy a kalória nem az a jelzőszám, ami jelzi, hogy az mennyire egészséges vagy fontos egy diétában.

A SUPERJUICE napi fogyasztása az egészséges életmód része.