Barion Pixel
Gluténmentes kutyakeksz recept juice pépből

Gluténmentes kutyakeksz recept juice pépből

Hozzávalók:

  • 1 csésze juice-pép (alma, sütőtök, sárgarépa, homoktövis, narancs – héj és mag nélkül)
  • 1 tojás  – ha allergia miatt a kutyus nem ehet tojást akkor helyettesítsd ezzel: 1 evőkanál lenmag + 3 evőkanál víz
  • 1/2 csésze kókuszliszt
  • 1/4 csésze zabpehelyliszt (vagy apróra őrölt gluténmentes zabpehely)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 csipet fahéj – ha nem szereti, nyugodtan elhagyhatod

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Egy nagy keverőtálban keverd össze a juice pépet, a tojást és a kókuszolajat.
  3. Fokozatosan add hozzá a kókuszlisztet és a zabpehelylisztet, amíg formázható, nem túl ragacsos tésztát kapsz. Ha a tészta túl lágy, adj hozzá még egy kis kókuszlisztet.
  4. Nyújtsd ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra. Szaggass belőle kekszeket.
  5. Helyezd a formákat sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. Süsd 20-25 percig, vagy amíg a kekszek aranybarnák és kemények lesznek.
  7. Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a kutyádnak adnád.

Vélemény, hozzászólás?