Hozzávalók:
- 1 csésze juice-pép (alma, sütőtök, sárgarépa, homoktövis, narancs – héj és mag nélkül)
- 1 tojás – ha allergia miatt a kutyus nem ehet tojást akkor helyettesítsd ezzel: 1 evőkanál lenmag + 3 evőkanál víz
- 1/2 csésze kókuszliszt
- 1/4 csésze zabpehelyliszt (vagy apróra őrölt gluténmentes zabpehely)
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 csipet fahéj – ha nem szereti, nyugodtan elhagyhatod
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
- Egy nagy keverőtálban keverd össze a juice pépet, a tojást és a kókuszolajat.
- Fokozatosan add hozzá a kókuszlisztet és a zabpehelylisztet, amíg formázható, nem túl ragacsos tésztát kapsz. Ha a tészta túl lágy, adj hozzá még egy kis kókuszlisztet.
- Nyújtsd ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra. Szaggass belőle kekszeket.
- Helyezd a formákat sütőpapírral bélelt tepsire.
- Süsd 20-25 percig, vagy amíg a kekszek aranybarnák és kemények lesznek.
- Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a kutyádnak adnád.