Hozzávalók:
- 150 gramm csésze gyümölcspép (függően attól milyen juice-t készítettél pl.: alma, répa, cékla, körte vagy sütőtök)
- 1 tojás (kötőanyagként)
- 150 gramm csésze teljes kiőrlésű liszt – vagy ha gluténmentes kekszet készítenél, akkor: rizsliszt
- 75 gramm csésze zabpehely (opcionális, ha ropogósabb textúrát szeretnél)
- 1 evőkanál kókuszolaj (opcionális, az extra ízért és egészségért)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
- Egy tálban keverd össze a gyümölcspépet, a tojást, és az olajat.
- Fokozatosan add hozzá a lisztet és a zabpelyhet, amíg egy formázható, nem túl ragacsos tésztát kapsz.
- Nyújtsd ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagra, majd szaggass belőle kis formákat süti kiszúróval, vagy vágd kockákra, itt kevesebb a veszteség és hatékonyabb időben
- Helyezd a kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 20-25 percig, vagy amíg aranybarna és ropogós lesz.
- Hagyd teljesen kihűlni, majd tárold légmentesen záródó edényben.
Extra tippek:
- Ízesítés: Ha szeretnél extra ízt, adhatsz hozzá egy csipet fahéjat vagy kurkumát, amelyek biztonságosak a kutyák számára.
- Tárolás: A kekszek 1-2 hétig frissek maradnak szobahőmérsékleten, de fagyasztva akár hónapokig is elállnak.